Hajdanvolt úriemberek borító

Hajdanvolt úriemberek

  • kiadó: Viva Media
  • szerző: Vertel Beatrix, Kreutzer Andrea, Acsády György
  • kiadási év: 2008
  • méret: 24,5 cm x 32,5 cm
  • terjedelem: 208 oldal
  • nyelv: magyar, angol és német rezümével
  • kivitel: keménytáblás, cérnafűzött
  • ár: 5500 Ft
Könyv rendelés

Könyvünk nem csak nosztalgiázásra teremt lehetőséget, hanem egy eltűnőben lévő, de ma is példaképül szolgáló, becsületes, hazájáért tevékenykedő férficsapatnak próbál emléket állítani, akik származásuktól, foglalkozásuktól, anyagi helyzetüktől függetlenül szolgálták a nemzetet. Nem csak arisztokratákról, hanem a szó tiszta és felemelő értelmében honpolgárokról szól albumunk.

Ma bizonyára megmosolyognánk a keménykalapot, keménygallért, sétapálcát és kesztyűt viselő férfiakat. Különcnek vagy feltűnést keltőnek titulálnánk őket, pedig a jólöltözöttség mindenkor kötelező a felelős munkakört betöltő személyek számára. Volt idő, amikor a jólöltözöttséget különleges alkalmakon a háború utáni politika által megtagadott díszmagyar jelentette, amelynek viselői nem egyszer voltak tevőleges részesei a haza ügyeinek. Emberközpontú volt a szabadidő eltöltése a hangulatos kávéházakban, klubokban, ahol békésen kártyázhattak, sakkozhattak, biliárdozhattak az összeszokott asztaltársaságok.

A polgárság mindennapi életét a fejlett lakáskultúra, a míves dísztárgyak sokasága, valamint a kiváló szakács- és cukrászművészet varázsolta kellemessé. Elegáns kultusza volt a dohányzásnak is, elsősorban a szivarozás volt jellemző, de a különleges pipatóriumok is ezt az élvezetet szolgálták. Mindezekről s a hajdani híres magyar férfiak bemutatása kapcsán sok minden egyébről mesél ez az album, amellyel szívet-lelket melengető hangulatot szeretnénk kelteni mindazokban, akiket a téma érdekel. Reméljük, hogy az olvasókban is sikerül felébreszteni az igényt és a vágyat az olyan békés élet iránt, amelynek letéteményesei a bemutatott úriemberek, akik e köteten keresztül az igazi úriemberség lényegét, ismérveit és kellékeit varázsolják elénk.

A könyv további oldalainak megtekintéséhez kattintson a jobb illetve bal oldalon található nyilakra.